Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Απαιτούμε εδώ και τώρα κανόνες ισότιμης μεταχείρισης κ. Δήμαρχε!


Έχοντας ήδη μπει στην τελική φάση πριν από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Νοέμβρη θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινιστούν με σαφήνεια ορισμένα ζητήματα που αφορούν στην τήρηση της στοιχειώδους δεοντολογίας και της ισοτιμίας των παρατάξεων κατά την επόμενη περίοδο:

Με πολλά «παρατράγουδα», που είναι καταγεγραμμένα στο http://16xronipoli.blogspot.com αλλά και σε άλλα σημαντικά τοπικά ιστολόγια ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες η ανανέωση - ανακατασκευή της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κορυδαλλού.
Η Ιστοσελίδα, αυτή www.korydallos.gr, πρέπει να αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο προβολής και πληροφόρησης για τον Δήμο και την πόλη μας και να συμβάλει με αποτελεσματικό, σύγχρονο τρόπο, στην προσφορά υπηρεσιών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Υπενθυμίζουμε, ότι με χρήματα των πολιτών δημιουργήθηκε και επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να ανήκει σε μια παράταξη.
Διαπιστώνουμε ότι από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπως και από άλλα έξι σημεία ηλεκτρονικών τόπων (οργανισμών) του Δήμου Κορυδαλλού, προσφέρεται δυναμικός σύνδεσμος προς την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Κασιμάτη. Στην κορυφή της σελίδας αυτής, όπως και στα λινκ από τις σελίδες των οργανισμών, δεν αναφέρεται καν η ιδιότητα του ως Δημάρχου Κορυδαλλού, αλλά μόνο το -καθόλου τυπικό-, «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ», άνευ άλλης αναφοράς. (Σαν να απορρέουν οι άλλες ιδιότητες από το όνομα). Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της σελίδας αυτής, ο κύριος Δήμαρχος δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα του Δήμου, αλλά παρουσιάζει αρκετές προσωπικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις για διάφορα θέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αναφορές σε άλλες παρατάξεις και σε πρόσωπα. Η σελίδα είναι «κλειστή» στην δυνατότητα σχολίων και αποδεδειγμένα δεν απαντήθηκαν ούτε ερωτήματα που έλαβε (8 Απριλίου ) με ηλεκτρονικό μήνυμα, (δυνατότητα την οποία προσφέρει η ιστοσελίδα του).
Από όλα αυτά όμως, κρίνεται ο κύριος Δήμαρχος, για αυτό (μέχρι εδώ) θα κυριαρχούσε η πολιτική κριτική. Θα ήταν δευτερεύων το ζήτημα της δεοντολογίας. Όμως πέρα από αυτά, κάποια στιγμή διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι από την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Κασιμάτη γίνεται link (δυναμικός σύνδεσμος παραπομπής) σε ανακαινισμένη σελίδα της παράταξης του και σε ανώνυμα blogs εθελοντών - υποστηρικτών του, τα οποία πρόσφατα δημιουργήθηκαν και πολλαπλασιάζονται.
Τα blogs αυτά, στα οποία «μας παραπέμπει» ο κύριος Κασιμάτης, συνδέονται μέσω του "καλοχτενισμένου" και αξιοπρεπούς (έστω και γεμάτου από ανακριβή στοιχεία) προπαγανδιστικού ιστολογίου «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ». Συχνά, γράφουν με απίστευτα ειρωνικό και απαράδεκτο ύφος, που απαξιώνει τον πολιτικό διάλογο. Με αυτήν την τακτική της απαξίωσης και της απόπειρας εκφυλισμού της δημόσιας αντιπαράθεσης προσπαθεί ο κύριος Κασιμάτης να αποφύγει το δύσκολο δρόμο μιας σοβαρής και ουσιαστικής συζήτησης την οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει.
Συνοψίζοντας:
Η ηλεκτρονική διαδρομή μέσα από τον Θεσμικό Διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού δεν μπορεί να καταλήγει σε δημοσιεύματα και χαρακτηρισμούς του τύπου «Φασίστες» "χαχόλοι" κ.λ.π., από ανώνυμους καλοθελητές κατά άλλων ιστολογίων και πολιτών, όπου εκφράζονται ανταγωνιστικές αυτοδιοικητικές αντιλήψεις ή «μή συμφέρουσες» πληροφορίες για τον Δήμαρχο, ενώ παράλληλα δεν διασφαλίζεται αντίστοιχη ηλεκτρονική διαδρομή προς την άλλη άποψη.
Άμεσα θα πρέπει στο korydallos.gr να συμπεριληφθεί
δυναμικός σύνδεσμος, ο οποίος θα αφορά μία προς μία όλες τις δυνάμεις και προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης.
Τότε μόνο θα έχει το δικαίωμα (και) ο Δήμαρχος να παραπέμπει με σύνδεσμο στα νεοδημιούργητα φιλικά του ιστολόγια. Αλλιώς ο Δήμαρχος μπορεί να διατηρεί μια ιστοσελίδα τυπική, όπου θα αναφέρει πάνω - πάνω την ιδιότητά του και να πάψει αμέσως συμπεριφερόμενος σαν δεκανέας της παράταξής του να λινκάρει έναν στρατό από blogspot "εθελοντών".
Διαφορετικά (και θα το πούμε ευθέως), ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών για την μονομερή προβολή της παράταξής του. Είναι ακριβώς το ίδιο σαν να πληρώνει διαφήμιση σε εφημερίδες από τα Δημοτικά Ταμεία, για να διαφημίζουν εκείνον και να προβάλουν την παράταξή του. Τα διαδοχικά λινκ από κρατικούς οργανισμούς που γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, ανεβάζουν την κατάταξη google των ιστολογίων του κ. Κασιμάτη, ο οποίος αν θέλει κάτι τέτοιο θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε τη συγκρότηση και άμεση σύγκλιση διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να προσδιορίσει διαδικασίες τήρησης δεοντολογίας, σε αυτό και σε άλλα θέματα, αφού ο χρόνος είναι πολύ κοντινός πλέον με την ώρα των εκλογών.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε καλώντας όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν.«ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 16χρονη πόλη»
ΕΔΡΑ: Ταξιαρχών 40 & Σερρών
Τ.Κ. 181 20 Κορυδαλλός
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-4954906
email: 16xronipoli@gmail.com
13/6/2010

«ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 16χρονη πόλη»

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

"παράταξη και φίλοι"
πατώντας γίνεται σύνδεση με τους εθελοντές φίλους του Δήμαρχου


Σταύρος Κασιμάτης (σκέτο)

Εννοείται ότι η ανάρτηση αυτή θα πάει ηλεκτρονικά στην προσωπική ιστοσελίδα του κυρίου Δήμαρχου, από την οποία υποχρεούται και να μας απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ηλίας Κρούπης

Ηλίας Κρούπης
βιογραφικό

Προκόπης Φωτεινόπουλος

Προκόπης Φωτεινόπουλος
βιογραφικό

Νίκος Δουλάμης

Νίκος Δουλάμης
βιογραφικό

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Παναγιώτης Αντωνόπουλος
βιογραφικό

Βασίλης Χαλδαιάκηε

Βασίλης Χαλδαιάκηε
βιογραφικό

Γιώργος Αρβανίτης

Γιώργος Αρβανίτης
βιογραφικό

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
βιογραφικο

Γιώργος Πασσάς

Γιώργος Πασσάς
βιογραφικό

Παναγιώτης Τουρλάκης

Παναγιώτης Τουρλάκης
βιογραφικό