Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δεν είμαστε "νερόβραστη" ανεξάρτητη κίνηση, αλλά μια γνήσια αυτο-οργάνωση πολιτών με διατυπωμένες αρχές και στόχους.

  (Αναδημοσίευση από το κεντρικό ιστολόγιο)

Αυτοί με τους τραπεζίτες, εμείς με τους πολίτες.

Η σημερινή ομάδα εξουσίας, αποτελεί ένα προϊόν ισορροπίας του αυτοδιοικητικού κατεστημένου και της κομματικής διαπλοκής. Πριν από τέσσερα χρόνια, φόρεσε το προσωπείο του ανεξάρτητου, δημιούργησε προς τη νεολαία και τα δυναμικά στρώματα της πόλης ένα "αντι-εξουσιαστικό" προφίλ, γέμισε ελπίδες μεγάλο αριθμό δημότών και παρέσυρε αρκετές υγιείς δυνάμεις, πετυχαίνοντας (άν και με ποσοστό μειοψηφίας) να "κερδίσει" τη διοίκηση.
Αμέσως μετά, δημιούργησε στρατιά εξαρτημένων, ενώ ανέπτυξε πάσης φύσης διαπραγματεύσεις με πρόσωπα και παράγοντες από την παράταξη του βασικού τοπικού αντιπάλου της. Παράλληλα, διέθεσε την όλη λειτουργία της σε υπαλληλικού τύπου αυτοπαράδοση προς την κεντρική εξουσία (προηγούμενα ΝΔ), ενώ, με εργαλείο την δημοτική εξουσία (μοιρασιά), συγκεκριμένα στελέχη ανέλαβαν το ρόλο της διείσδυσης στην τοπική οργάνωση του σημερινού κυβερνητικού κόμματος, ώστε να είναι έτοιμη η κωλοτούμπα εάν κερδίσει τις εκλογές.


 Στο διάστημα αυτό, όλοι οι μεγάλοι στόχοι της πόλης πισωγύρισαν, (ελεύθεροι χώροι, φυλακές -λατομεία - κυκλοφοριακό, στάθμευση, ΚΥΤ ΔΕΗ κλπ), ενώ παράλληλα υποθηκεύτηκαν ως και τα πεζοδρόμια, ως και τα έσοδα από τις υπερ-καταπατημένες πλατείες.
Εξαντλώντας όμως κάθε όριο υποκρισίας, χωρίς να τηρεί στοιχειώδη προσχήματα η "ανεξάρτητη παράταξη" του κυρίου Κασιμάτη διεκδίκησε και έλαβε μέσα από γνωστούς ή μέσα από περίεργους διαδρόμους,  την επίσημη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος. Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή στον ημερήσιο τύπο, φόρεσε πάλι το "ανεξάρτητο" πορτοκαλί μπλουζάκι, μάζεψε μερικούς "αριστερούς μαϊντανούς" και αρκετούς κραυγαλέα φιλόδοξους, γνωστούς ΟΝΝΕΔίτες  και τοπάρχες εκτός γραμμής Νεοδημοκράτες και το παίζει "παράταξη του Κάρολου Παπούλια".
Οι ελεύθεροι πολίτες, του Κορυδαλλού, πρέπει να τοποθετηθούν -και θα το κάνουν-, με περηφάνεια και αξιοπρέπεια στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Γνωρίζουν καλά, ότι άλλο πράγμα είναι η αυτονομία συνείδησης και δράσης και άλλο πράγμα η διακομματική διαπλοκή και το αλισβερίσι της.
Γνωρίζουν καλά  ότι ο κύριος Κασιμάτης, είναι ο καλύτερος φίλος των τραπεζών σε αυτήν την πόλη,  (1) επειδή ανήκει στους πιστούς του ΔΝΤ και έχει αποδείξει ότι συνεργάζεται άνετα και αδίστακτα με κάθε ανώτερη εξουσία προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του
(2) επειδή -δυστυχώς- ο Δήμος μας έχει γίνει με αποκλειστική επιλογή και ευθύνη του, από τους καλύτερους πελάτες των δανειστών του, (20ος σε χρέη προς τράπεζες με διπλασιασμό του ανοίγματος που παρέλαβε), υποθηκεύοντας χωρίς όραμα και χωρίς ουσιωδη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η 16χρονη πόλη, έχει πάρει καθαρή θέση για την σύγχρονη πολιτική κατάσταση. Δεν είμαστε "νερόβραστη" ανεξάρτητη  κίνηση, αλλά μια γνήσια αυτο-οργάνωση πολιτών με διατυπωμένες αρχές και στόχους.


ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Πολίτες έξω από τον "κύκλο".
Διακήρυξη (Ιούλιος - 2008) 
Πρόγραμμα: Συνοπτική παρουσίαση με 16 άξονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ηλίας Κρούπης

Ηλίας Κρούπης
βιογραφικό

Προκόπης Φωτεινόπουλος

Προκόπης Φωτεινόπουλος
βιογραφικό

Νίκος Δουλάμης

Νίκος Δουλάμης
βιογραφικό

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Παναγιώτης Αντωνόπουλος
βιογραφικό

Βασίλης Χαλδαιάκηε

Βασίλης Χαλδαιάκηε
βιογραφικό

Γιώργος Αρβανίτης

Γιώργος Αρβανίτης
βιογραφικό

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
βιογραφικο

Γιώργος Πασσάς

Γιώργος Πασσάς
βιογραφικό

Παναγιώτης Τουρλάκης

Παναγιώτης Τουρλάκης
βιογραφικό