Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Email από τον κύριο Γιάννη Διάκο.

Ο Δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Διάκος, έστειλε την ακόλουθη δήλωση, την οποία -όπως έχουμε υποσχεθεί για όλες τις παρεμβάσεις- δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2010 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2009.

Δήλωση:
Ο προϋπολογισμός σας είναι για μια ακόμη φορά και αυτό το χρόνο ανεφαρμόσιμος και ουτοπικός. Επιχειρείται μια πλασματική εικόνα της πραγματικότητας ως προς τα οικονομικά μεγέθη και ασφαλώς ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Αντί να βελτιωθούμε από τις αρχές του 2007, όπου ξεκινήσαμε όλοι μαζί για κάποια άλλη πλεύση από την προηγούμενη διοίκηση, εσείς τώρα έχετε περιέλθει σε μεγαλύτερες άνευ ουσίας δαπάνες οι οποίες υπολογίζω πως έχουν απογειώσει τις υποχρεώσεις προς τρίτους ( βεβαιωμένες και μη βεβαιωμένες) και εν γένει το χρέος του Δήμου μας.
Προσοχή όταν περηφανεύεστε για τον τομέα της καθαριότητας και πρασίνου διότι αυτά τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και τα έχουμε προπληρώσει ως δημότες-κάτοικοι. Διότι εσείς ως διοίκηση τα έχετε προεισπράξει και σίγουρα είναι μικρότερη η προσφορά σας σε παροχή υπηρεσιών σε σύγκριση με τα έσοδα από τα τέλη αυτά γιατί μπορεί να ψηφίζετε μηδενική αύξηση για 4ο έτος αλλά εισπράττετε πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε από τους Δήμους με τα πιο υψηλά δημοτικά τέλη.
Παράλληλα είχατε δηλώσει κ. Δήμαρχε δημοσίως στην κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας το 2007 όταν παραλάβαμε το Δήμο ότι το χρέος ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και τώρα ο κ. Χριστοφορίδης Δημήτρης αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών δήλωσε εντός δημοτικού συμβουλίου στις 16/12/09 στην σχετική συζήτηση ότι το χρέος ανήλθε στα 31 εκατομμύρια ευρώ πράγμα που σημαίνει αυτομάτως την αποτυχία σας στα οικονομικά.
Φυσικά τα έκτακτα έσοδα είναι πενιχρά και μαζί με τα τακτικά έσοδά σας υπολείπονται κατά πολύ των τακτικών και έκτακτων πολλαπλάσιων υπέρογκων εξόδων σας και για το λόγο αυτό καταφύγατε σε πολλούς δανεισμούς παρότι εισπράξατε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. σημαντική δόση από τους επί σειρά ετών παρακρατηθέντες πόρους. Οπότε μιλάμε για οικονομική δυστοκία η οποία γίνεται «βρόγχος» στην ανάπτυξη της Πόλης μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους με πλήρη συνείδηση απέναντι στους συνδημότες μας και στην μακρόχρονη παρουσία μου στα κοινά της Πόλης μας καταψηφίζω και αυτό το προϋπολογισμό σας.
Προς τοπικό τύπο:
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος σ’ εσάς και τους αναγνώστες σας.

Σχετικές αναρτήσεις:

1 σχόλιο:

Ηλίας Κρούπης

Ηλίας Κρούπης
βιογραφικό

Προκόπης Φωτεινόπουλος

Προκόπης Φωτεινόπουλος
βιογραφικό

Νίκος Δουλάμης

Νίκος Δουλάμης
βιογραφικό

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Παναγιώτης Αντωνόπουλος
βιογραφικό

Βασίλης Χαλδαιάκηε

Βασίλης Χαλδαιάκηε
βιογραφικό

Γιώργος Αρβανίτης

Γιώργος Αρβανίτης
βιογραφικό

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
βιογραφικο

Γιώργος Πασσάς

Γιώργος Πασσάς
βιογραφικό

Παναγιώτης Τουρλάκης

Παναγιώτης Τουρλάκης
βιογραφικό