Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Διαφάνεια παντού, η επιστολή που οδήγησε στη συμφωνία με το 1 Βήμα Μπροστά.


Αυτή είναι η αλληλογραφία που προηγήθηκε και κατέληξε στο κοινό δελτίο τύπου της συμφωνίας που ανατρέπει τους συσχετισμούς των δημοτικών εκλογών του 2019 στον Κορυδαλλό.
Το κόπυ πέιστ εμφανίζει ημερομηνίες και ώρες, το σύντομο σημείωμα του συντονιστή της κίνησης Προκόπη Φωτεινόπουλου, με παράλληλη αποστολή κοινοποίηση στους δυο αναπληρωτές συντονιστές, Καλλιόπη Κατσουράνη και Νίκο Δουλάμη, τη σύντομη απάντηση με τον τρόπο αποδοχής του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νίκου Χουρσαλά.
Είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση μεγάλης σύσκεψης, (διευρυμένη - ανοιχτή γραμματεία) και η τηλεφωνική ή ηλεκτρονική ενημέρωση όλων των απόντων μελών της κίνησης, δηλαδή η αλληλογραφία του συντονιστή έγινε στο πλαίσιο απόλυτης ομοφωνίας της Προοδευτικής ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών 16χρονη πόλη - παμαλλιώτες ενεργοί. 


Το περιεχόμενο του αρχείου έχει ως ακολούθως (με πορτοκαλί)

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ σε ανταπόκριση, απάντηση σε πρόσκληση συνεργασίας
Φυσιογνωμία.
Η 16χρονη πόλη είναι ανοιχτή αυτόνομη κίνηση πολιτών που ιδρύθηκε το 2008.
Βασικό φυσιογνωμικό  ντοκουμέντο για τη 16χρονη πόλη είναι η διακήρυξη του 2008, όπως αναρτήθηκε στις 25 Ιουλίου, στο ιστολόγιο  16xronipoli.blogspot.com, περίπου δυό μήνες  πριν τη μεγάλη ανοιχτή ιδρυτική συνάντηση που έγινε στην αίθουσα «Πλειάδες» το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Ολόκληρη η προσωπικότητα  και η 11ετής διαδρομή της 16χρονης πόλης, ο χαρακτήρας, η οργανωτική αντίληψη και οι προγραμματικές αρχές είναι δημόσια διατυπωμένα στο 16xronipoli.blogspot.com σε 345 αναρτήσεις.  Από αυτά δεν παίρνουμε τίποτα πίσω και παραμένουν σε ισχύ  αποκλειόμενης της αναθεώρησης  αρχών  και  θέσεων  προκειμένου για την εξυπηρέτηση οποιασδήποτε συμφωνίας.  Μεταξύ αυτών είναι τοποθετημένοι οι βασικοί προγραμματικοί άξονες του 2010. Υιοθετούμε επίσης τη βασική φιλοσοφία των κύριων  προγραμματικών άξονων  του 2014, όπως είναι αναρτημένοι σε διαδικτυακό τόπο του «Πάμε Αλλιώς», και τις  επίσημες  βασικές προγραμματικές προσθήκες  του «Πάμε Αλλιώς» από τότε μέχρι σήμερα.  Η προγραμματική μας διατύπωση βρίσκεται σε στάδιο επικαιροποίησης και ολοκλήρωσης.
Η λειτουργία της 16χρονης πόλης χαρακτηρίζεται ιστορικά και απόλυτα από την επιλογή της «Ανοιχτής Δημοκρατικής Πολιτικής και Κοινωνικής Δράσης και Παρέμβασης», με βασικά στοιχεία τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια.
Με διακήρυξη πολιτών (17/03/2019)  με την καθολική συμμετοχή, ομοφωνία και πρωτοβουλία της 16χρονης πόλης,  με τη συμμετοχή – συνυπογραφή πολλών ανένταχτων προοδευτικών πολιτών και αρκετών στελεχών και φίλων της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς», δημιουργήθηκε η Αυτόνομη – Ανοιχτή  Δημοτική Κίνηση «Προοδευτική  Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για τον Κορυδαλλό».
Σχετικός
Σύνδεσμος  http://korydallosidees.blogspot.com/2019/03/blog-post.html 
Στις τοποθετήσεις της κίνησης και στο φυσιογνωμικό ντοκουμέντο ενσωματώνονται και οι αναφορές επικαιρότητας που διατυπώθηκαν στην εφημερίδα «Κοινωνική»  του Πειραιά με δήλωση του συντονιστή μας στις 28/03/2019 και συνέντευξη στις 03/04/2019.
Εκπροσωπούμε την παραπάνω κίνηση στο πλαίσιο  ομόφωνης απόφασης των μελών της, με δικαίωμα να συνάψουμε συμφωνία με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Προοίμιο – θεμελιώδες πλαίσιο ρύθμισης, βασικές αναφορές.
Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκλησή σας, με αντικείμενο τη διερεύνηση κοινού τόπου προγράμματος και κοινά αποδεκτού τρόπου αποτελεσματικής οργάνωσης με επιδιωκόμενο σκοπό και πιθανή τελική κατάληξη την δημιουργία  συνεργασίας και συγκρότησης κοινού ψηφοδελτίου στις εκλογές του Μαϊου του 2019.
Οι δυό κινήσεις  επιβεβαιώνουν  το ακόλουθο πλαίσιο αρχών  που διέπει  τη σχέση, τη λειτουργία τους και τις δεσμεύσεις τους για την κοινή διαδρομή και τη συνεργασία τους.
·         Αναπτύσσουν τη θεωρία και τη δράση τους, πάντοτε στα πλαίσια ανθρωποκεντρικού προσανατολισμού.
·         Πιστεύουν βαθιά και λειτουργούν με δημοκρατικές αρχές - λαμβάνουν αποφάσεις με ανοιχτό δημοκρατικό τρόπο και ουσιαστικό διάλογο.
·         Έχουν ειλικρινή πρόθεση και ειλικρινή συμπεριφορά στη μεταξύ τους σχέση, δημιουργούν και τηρούν εμπράκτως έναν κώδικα δεοντολογίας, αναγνωρίζουν ότι  η συνεργασία, είναι αποτελεσματική και επιτυχής όταν στηρίζεται στη βάση του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης.
·         Θεωρείται δεδομένος ο αντιφασιστικός, αντιρατσιστικός  χαρακτήρας των δυο κινήσεων,  που δεν αρκεί να διατυπώνεται φραστικά, αλλά θα διέπει εμπράκτως τις συλλογικές και ατομικές συμπεριφορές, στο σύνολο της εικόνας και της δράσης.
·         Ο πλήρης σεβασμός πολιτισμικών, θρησκευτικών, φυλετικών επιλογών και διαφοροποίησεων, η προστασία των ατομικών  και κοινωνικών δικαιωμάτων.
·         Οι δυο κινήσεις προσδιορίζονται έκαστη από τη διακήρυξή της, διαθέτουν ιστορική διαδρομή η οποία συνιστά μια διαφορετική ταυτότητα. Αυτή η διαφορετικότητα γίνεται σεβαστή.  
·         Οι δυο κινήσεις, διατηρούν το σήμα το όνομα και την αυτόνομη υπόστασή τους Οι κινήσεις συμφωνούν  τη συγκρότηση κοινού εκλογικού συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου με ένα ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής – υποψήφιο Δήμαρχο τον …………………….  Η σύνθεση – συγκρότηση και η όλη παρουσία του ψηφοδελτίου και του εκλογικού συνδυασμού γίνεται με κοινή συμμετοχή και επικυρώνεται πάντα στα όργανα του συνδυασμού.
·         Το σήμα και το όνομα του συνδυασμού και η αποτύπωσή του στην καμπάνια, με έντυπα και ηλεκτρονικά φυλλάδια, ανακοινώσεις στον τύπο και στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, θα περιέχει δύο ονόματα και δυο σήματα και ειδικότερα «…………………………………………………………………………………………………………………»

·        Οι δυο κινήσεις διατηρούν επίσημους διαδικτυακούς τόπους και προσβάσεις σε ηλεκτρονικούς και έντυπους χώρους ενημέρωσης. Όλες οι ιστοσελίδες διατηρούν τη διαχείρισή τους, εντάσσονται στην προεκλογική στρατηγική του συνδυασμού, προβάλουν το σήμα το πρόγραμμα, τις δηλώσεις, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, προαναγγελίες δράσεων και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Διατηρούν την αυτονομία διαχείρισης ως έχει και μπορούν να φιλοξενούν τις ιδιαίτερες αρθρογραφίες και τοποθετήσεις, ως επιλέγουν με γνώμονα πάντα το καλό του συνδυασμού.

  Η γενική επικοινωνία και η καμπάνια του συνδυασμού, διαμορφώνεται με σεβασμό στην ιστορία και τη φυσιογνωμία των δυό κινήσεων.   Τα έντυπα της κίνησης, οι εκδόσεις τα δελτία τύπου, κλπ. διαμορφώνονται με λόγο και των δυο κινήσεων.

Στοιχεία της συμφωνίας:
1)         Από τα διατυπωμένα των κινήσεων προκύπτει  η κοινή διαπίστωση της ανάγκης για την ήττα και την αποχώρηση της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής και συμφωνούμε ότι η προϋπόθεση αυτή  αποτελεί, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση απαραίτητο όρο για να προκύψει η δυνατότητα μιας νέας δημιουργικής περιόδου για την πρόοδο στην πόλη μας.
2)         Στην προγραμματική διατύπωση, το  «Κορυδαλλός - 1 Βήμα Μπροστά»  καταβάλει και παρουσιάζει σημαντική προσπάθεια, διατύπωσης ενός σοβαρού σχεδίου, το οποίο θέτει σε ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των δυό Κινήσεων. Υφίσταται η δυνατότητα ανοιχτών  προγραμματικών  παρέμβασεων  στην κατεύθυνση βελτιώσεων, στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και ενίσχυσης. Επιδίωξή μας είναι ένα  αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις  με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας  υπηρεσίες.
Επιδιώκουμε και προωθούμε την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και τη λήψη των αποφάσεων, τον κοινωνικό έλεγχο, τη λογοδοσία,  τη διαφάνεια,  την αξιοκρατία , την ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία. Τη  χρηστή  διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Τον εκσυγχρονισμό της  λειτουργίας του Δήμου,  την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων και τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών.

3)         Οι  δυό κινήσεις, συμμετέχουν  ισότιμα - θεσμικά σε όλα τα αποφασιστικά όργανα (εκτελεστικές επιτροπές, ολομέλειες κλπ) και όποιο άλλο δημιουργηθεί στο μέλλον στα πλαίσια του συνδυασμού.  Τα μέλη τους συμμετέχουν σε όλες τις ομάδες δουλειάς με δικαίωμα λόγου και ψήφου.
4)         Για τη 16χρονη πόλη/ Αυτόνομη – Ανοιχτή  Δημοτική Κίνηση «Προοδευτική  Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για τον Κορυδαλλό»,  ο αποκλεισμός οποιουδήποτε συμβιβασμού, μελλοντικής σύμπραξης  ή υποχώρησης σε σχέση με την παράταξη της παρούσας διοίκησης και η κοινή δέσμευση σε αυτό, αποτελεί προϋπόθεση και κοινή δέσμευση.
5)         Επτά (7) ως 10 υποψηφιότητες, η συμμετοχή της  Προοδευτικής  Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών/ 16χρονη πόλη και αυτό πρέπει να έχει γίνει αποδεκτό για να εξελιχθεί συμφωνία.
6)         Η συνεργασία δεν πλαισιώνεται από καμία συμφωνία ή υπόσχεση για εκλογή οποιουδήποτε υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της μιας ή της άλλης εκ των δυο κινήσεων.
7)         Το εγχείρημά μας είναι πολυδιάστατο, πολυσυλλεκτικό, ανατρεπτικό και έχει αυτόνομα χαρακτηριστικά. Η ατομική, πολιτική / κοινωνική δραστηριότητα του κάθε μέλους αυτής της κοινής προσπάθειας είναι αυτονόητη, εφόσον δεν αντιστρατεύεται το διακηρυκτικό μας πλαίσιο και εφόσον δεν αλλοιώνει τη φυσιογνωμία ως αναφέρεται παραπάνω.
Κανένα κόμμα, κανένα επιχειρηματικό – εργολαβικό ή άλλο ιδιωτικό συμφέρον δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να πανηγυρίσει ή να τοποθετήσει πρόσημο για την πορεία και την επιτυχία μας, η οποία θα πρέπει να είναι επιτυχία της πόλης και των πολιτών της.   Αυτό το εγγυάται και προσωπικά ο υποψήφιος Δήμαρχος και αποτελεί ειδικό στοιχείο της συνεργασίας.
Προσήλθαμε σε αυτή τη συζήτηση εκπροσωπούμενοι με  τον συντονιστή μας, έχοντας καλή διάθεση και ειλικρινείς σκοπούς, για το καλό της πόλης και τη γενική επιτυχία στο πλαίσιο των δημόσια διατυπωμένων σκοπών και θέσεων μας.

Η παρούσα επιστολή σε επόμενο χρόνο, μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού δελτίου τύπου* θα δημοσιοποιηθεί σε ιστολόγιο της 16χρονης πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας.
*Το κοινό δελτίο τύπου, ανακοίνωση συμφωνίας θα προκύψει εφόσον συμφωνήσουμε.
Συντάχθηκε στις 05/04/2019

Το σημείο "όνομα και σήμα" είναι κενό στο αρχείο, γιατί βρισκόταν σε συζήτηση η τελική ονομασία και η κατασκευή του σήματος, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές μέρες. 

Να επισημάνουμε πλέον ότι όταν και όπως αναφέρεται απλώς "16χρονη πόλη" ή "16χρονη πόλη -παμαλλιώτες ενεργοί", εννοείται πλέον και συμπεριλαμβάνεται η διευρυμένη κίνηση που δημιουργήθηκε με τη διακήρυξη της 17ης Μάρτη (μπορείτε να δείτε εδώ Συγκρότηση της Αυτόνομης και Ανοιχτής Προοδευτικής  Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών για τον Κορυδαλλό).

Είμαστε οργάνωση της διαφάνειας, δεν υπάρχουν στη δική μας λειτουργία σκοτεινά σημεία και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σήμερα δημοσιοποιούμε τον τρόπο και τα σημεία συζήτησης που τελικά οδήγησαν στη συμφωνία της 09/04/2019.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ηλίας Κρούπης

Ηλίας Κρούπης
βιογραφικό

Προκόπης Φωτεινόπουλος

Προκόπης Φωτεινόπουλος
βιογραφικό

Νίκος Δουλάμης

Νίκος Δουλάμης
βιογραφικό

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Παναγιώτης Αντωνόπουλος
βιογραφικό

Βασίλης Χαλδαιάκηε

Βασίλης Χαλδαιάκηε
βιογραφικό

Γιώργος Αρβανίτης

Γιώργος Αρβανίτης
βιογραφικό

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
βιογραφικο

Γιώργος Πασσάς

Γιώργος Πασσάς
βιογραφικό

Παναγιώτης Τουρλάκης

Παναγιώτης Τουρλάκης
βιογραφικό